NEKAŽNJENI ZLOČIN PODSTIČE NOVI!!!

TEKST JE NASTAO PREMA KRIVIČNOJ PRIJAVI, PREDATOJ KANTONALNOM TUŽILAŠTVU!"
PRILOZI KOJI SE POMINJU OVDJE, DOSTUPNI SU TUŽIOCU…

NEKAŽNJENI ZLOČIN PODSTIČE NOVI!!!


U noći između 25. na 26. 04. 2010. godine u moju porodičnu kuću je nasilno ušao moj komšija Marjanović Andrija zajedno sa svojom suprugom Jasminom.
Između jedan i pola dva sata poslije pola noći, u snu sam osjetila gušenje, tj, davljenje.
Grcala sam, otimala se, uzalud Andrijine ruke su bile čvrsto stisnute oko moga vrata uz podizanje od kreveta prema plafonu.
Sva izbezumljena sam se otimala bezuspješno, a moj suprug ga je molio i vukao za vindjaknu da ga odvoji od mene uzaludno, zatim me je Andrija Marjanović bacio sa kreveta na fotelju preko stola.
Zatečena sam prestrašena bez imalo snage iz sna, drhtala sam na fotelji ne znajući spavam li ja ili sam budna, šta se događa…
Uslijedila je bujica psovki, uvreda, prijetnji, Andtija je divljao, psovao mi majku srbsku, tražio je od mene križ, prijetio je da će mene zaklati, da će mi zaklati porodicu, imenovao je moju djecu, da će zaklati moju kćerku Mirsadu, zeta Nermina, UNUČAD Nerminu i Armina Kurbašić, da će nas popaliti, otići će kući i donijet kanister sa benzinom i da će nam zapaliti kuću i mene u njoj, ruke mi uvrtao da ih slomi. Strašno, ali mnogo gore od toga, što sam napadnuta i praktično bila na ivici smrti, je činjenica da je onako pod uticajem alkohola i očito ne razmišljajući mnogo, Andrija nagovjestio šta je uzrok njegovog upada i napada na mene.
Pomenuo je Danijelu, moju kćerku, koja je bespomoćna umrla 25.11.2002. godine, pod još nerazjašnjenim okolnostima, a u cijelom događaju je imao udjela i Andrija.
Naime, tom prilikom Andrija  je svojim vozilom pratio Danijelu i u zapisnik izjavio da nije vidio nista, niti nesreću niti vozilo, niti nekoga drugog na cesti…
Jos uvijek u šoku i iznenadjeni zbog tog napada i nemajući vremena da o njegovim uzrocima, razmišljam na razborit način, pitala sam ga, da mi objasni, šta se desilo, zašto sada pominje nesreću  i smrt  moje kćerke Danijele Aranđelović???
"ŠTA SE TO DESILO TE NOĆI, ZNAŠ LI NEŠTO O TOME?" – pitala sam ga…
"ZNAM SVE, ALI NEĆI NIŠTA DA TI  KAŽEM!" – odgovorio mi je…
Ne očekujući takav odgovor, bila sam iznenađena, već tada sam shvatila da je u pozadini napada na mene nešto mnogo gore, ali tek kasnije razmišljajuči o tome i svim događajima vezano za nezgodu i smrt  moje ćerke Danijele, došla sam do nekih novih saznanja.
Naime tih dana napadač, Andrija Marjanović je tvrdio da ništa od događaja nije vidio. Niti nesreću ni automobil moje kćerke, čak niti bilo koje drugo vozilo, a to je istakao i u svojoj izjavi, koja je u prilogu.
Nadalje je danima pričao, da su djevojke pile, citiram, "POPILE SU JOŠ PO 3 ŠPRICERA", te da je Danijela imala namjeru da se ubije, i nazdravljala za svoju smrt…
Kasnije se ispostavilo da je alko test , odnosno analiza krvi, povrijeđene djevojke, saputnice u vozilu, Ane Kovačević, pokazala da nema tragova alkohola, a iako je pri obdukciji vještak uzeo uzorak krvi i Danijeli za alko test, nikada nisam dobila podatke da je to i urađeno.
Osnovano  sam sve ove godine i sumnjala da je ta analiza izvršena, ali kako nije dala potvrdu za vožnju pod uticajem alkohola, koja je nezvanično pominjana za uzrok nesreće, podaci o tome su sakriveni.
Postoji osim tog zvaničnog dokumenta, koji dokazuje da nije tačna njegova tvrdnja da su djevojke bile pijane i izjave više osoba, koje to osporavaju. Takođe niko drugi nije čuo bilo šta od onoga, što je Andrija pričao, pa ni Ana Kovačević. koja je cijelo veče bila sa Danijelom.
Bolno je bilo za mene i za cijelu porodicu, da čujem takve priče, uz svu već postojeću bol i tragediju, prouzrokovanu, smrću moje kćerke Danijele.
No, tada sam očekivala od nadležnih organa, da će riješiti slučaj i dati odgovore na sva pitanja, prije svega, koje je vozilo uzrok tragedije, a u svom iskazu ga jasno opisuje saputnica, Kovačević Ana. Kako je vrijeme prolazilo i stigla potvrda da Ana, nije bila pod uticajem alkohola, prestalo se i sa pričama o tome, tako da su sve one tvrdnje Andrije neposredno po nesreći, ostale u sjeni i o njima nismo mnogo razmišljali.
Sada poslije napada na mene i pokušaja ubistva davljenjem, te samim postupcima i objašnjenjima Andrije za taj postupak, postaje sve jasnije da on ima neka saznanja o nezgodi i smrti moje kćerke, a lažna izjava data policiji i pričanje onih neistinitih priča, ukazuju i da je na neki način odgovoran za nesreću ili za neukazivanje pomoći Danijeli, koja je više od  sat vremena bespomoćna krvarila u automobilu, dok su saputnicu Anu Kovačević, odvezli odmah  u bolnicu.
Osnovano sumnjam da je tada počinjeno više krivičnih djela, od strane više izvršilaca.
Prije svega odgovornost je na Danici Kovačević, koja je prva došla na lice mjesta. Ta činjenica uopšte nije pominjana niti u jednom zvaničnom dokumentu, a budući da je praktično prvi svjedok, morala je dati izjavu o tome šta je vidjela.
Očito je htjela sakriti tu činjenicu, budući da je čim je zaustavljeno prvo vozilo, njime transportovana saputnica  Kovačević Ana, sa kojom je u bliskom srodstvu. Po podacima istražnog sudije, nesreća se dogodila oko 23:10, dok je o tome obavještena policija i hitna pomoć telefonom, tek u 23:50, što je cijelih 40 minuta kasnije.
Postavlja se pitanje šta se dešavalo za svo to vrijeme, zašto niko nije ukazao pomoć Danijeli. Očito je odluku o tome donijela pomenuta Danica Kovačević, jer je svoju blisku srodnicu Kovačević Anu , odmah uz pomoć Antić Andrije takođe svog srodnika pomogla  transportovati u bolnicu. Izgovor za nepružanje pomoći Danijeli, je bio kako su mislili da joj je povrijeđena kičma. Vjerujem da je to laž, a čak i kad bi bila istina da je postojala ta sumnja, to ne objašnjava zašto  nije pozvala telefonom hitnu pomoć, a ni policiju.
Budući događaji će pokazati da su za to postojali razlozi…
Vrlo brzo je na lice mjesta izašao i Antić Andrija,  pomenuti srodnik Kovačević Danice i povrijeđene saputnice Kovačević Ane, a koji je takođe cijelo vrijeme bio uz Danicu Kovačević. Oni ne samo da nisu ukazali pomoć unesrećenoj Aranđelović Danijeli , nego su učinili sve da Danijela  umre usljed gubitka krvi. Obavijest policiji je poslao tek 40 minuta od nesreće, policajac, (tada van dužnosti) ????????.
Andrija Marijanović, koji je vozio iza djevojaka i ništa nije vidio, kako tvrdi u svojoj izjavi, vratio se kasnije na lice mjesta, saznao je šta se desilo kada je ugledao policiju sa rotacijom. To jutro oko 3 sata  me je obavijestio o nesreći, a ni tada niti nekoliko narednih dana nije vozio svoj automobil, golf crvene boje???  U prilogu je nalaz i mišljenje vještaka Lekića, koji je ustanovio da na vozilu kojim je upravljala Danijela, postoje  tragovi crvene boje.
Niko dakle od istražitelja nije pregledao vozilo osobe koja je bila iza njih, a isto se danima ne pojavljuje, dok je na udarenom vozilu pežo trag crvene boje.
Vještak Lekić je svoj nalaz bazirao na izjavi svjedokinje Ane Kovačević, iz čije izjave, koja je u prilogu, proizilazi da je uzrok nesreće, nepoznato vozilo, koje se pojavilo ispred njih i detaljno je analizirao da li bi, odnosno na koji način to vozilo moglo destabilizirati automobil sa djevojkama. U razgovoru sa njim istakao je da su uzroci mogli biti i drugačiji, (izlazak neke osobe ili životinje na asvalt, pa i drugog vozila iz sporednog puta desno, te nekog vozila koje je vršilo preticanje i slično).
Budući da je svjedok i praktični jedini očevidac nesreće, Kovačević Ana nedvosmisleno ukazala na uzrok, u svojoj analizi vještak je obradio samo tu mogućnost, ali je spreman na sudu da predstavi, kako tu tako i opciju u kojoj je do nesreće moglo doći upravo preticanjem nekog drugog vozila. Napominjem, da je svjedokinja izjavila, kako je  Andrija Marjanović, krenuo za njima sa Husina, u isto vrijeme i  u istom smjeru ka Ljubačama.
Osnovano sumnjam da je te noći Marjanović Andrija , neopreznom, obijesnom vožnjom, po čemu je inače poznat, prilikom preticanja, izazvao kontakt sa Danijelinim vozilom, što je ostavilo tragove crvene boje. Vjerovatno instinktivno, poslije bočnog lijevog udara, pokušava se naglim skretanjem volana udesno, izbjeći sudar, što uzrokuje rotiranje i prelazak vozila na drugu stranu kolovoza, kako je i ustanovljeno.
Saznajemo da u razgovorima sa mještanima, Ana Kovačević, sada tvrdi kako se ne sjeća nesreće i toga šta se desilo. Dakle moguće je da je tada Ana , nagovorena od krivca i svoje tetke  Kovačević Danice, da ispriča lažnu verziju, od koje se kasnije moralo odustati, jer je to bio jedini način da se ne pokrene istraga. Tome u prilog govori i činjenica da joj nisu 2 dana saopštili, kako je Danijela podlegla povredama. Tako da nije bila svjesna težine takve laži.
No da li je odgovornost na Ani Kovačević, zbog lažne izjave ili na MUP-u, na pravosudnim organima je  je da ustanovi.
MUP TK –a  je u svom izvještaju upućenom Tužilaštvu, koji prilažem naveo da je zasnovan na materijalnim tragovima na terenu i izjavama očevidaca. Kako je jedini očevidac zvanično Ana Kovačević, a ona je izjavila, da je uzrok nesreći nepoznato vozilo, koje se pojavilo ispred njih, jasno je da je došlo do neke manipulacije. Očito je da je nešto od toga lažno! Ili izjava očevidca ili izvještaj MUP-a TK-a, odnosno službenika koji je sačinio izvještaj, a koji je neko potpisao  ZA  Ivicu  Divkovića.
Takođe bi to objasnilo i odugovlačenje prisutnih, koji su svi rodbinski ili ortački povezani, na neki način, u prijavljivanju nesreće. Svjedok Antić Andrija, je izjavljivao da je pretraživao teren, ne bi li ugledao nekog ko je možda ispao iz vozila. Izgovarao se time da je čuo, kako je još neko sa njima bio u kafiću te noći. Pitanje je od koga je to čuo???
Ako je taj podatak iznijela Ana, onda je rekla i da su tokom vožnje bile samo njih dvije. Danijela vozač, a ona suvozač. Ako naprotiv od nje ili Danijele nije saznao ništa, jer zašto bi mu zaboga u takvom trenutku pričale da li su sa nekim sjedile, ostaje jedina realna opcija, a to je da je to saznao od trećeg lica, vjerovatno uzročnika nesreće i da nije tražio druge unesrećene, nego krivcu pomagao ukloniti tragove njegovog vozila. Tome u prilog govori i njegova lažna izjava da je razbijeno desno staklo, a u prilogu su slike na kojima se to jasno vidi da nije istina.
Takođe u svojoj izjavi ne pominje Antić Andrija da je zatekao Danicu Kovačević uz vozilo, koje je sletilo sa kolovoza. Osnovano dakle sumnjam da su prisutni tada umjesto da transportuju i  Danijelu do bolnice, uklanjali tragove drugog vozila.
Nevjerovatno je da dok Danijela  bespomoćno krvari, vi šetate po okolnom terenu i navodno tražite ima li još neko povrijeđen. I kako biste uopšte pomogli njemu, sve i da ga pronađete, a niste htjeli, onoj, koja svakim minutom gubi krv.

Aranđelović Danijela je umrla i prije nego je stvarno umrla, u izvještaju  MUP-a TK-a, a koji je upućen Tužilaštvu piše da je Aranđelović Danijela „ POGINULA NA LICU MJESTA“ STRAŠNO!!!  ZAŠTO???
Zašto je došlo do takvog razvoja događaja, nema jasnog odgovora, sem da je Danijela znala nešto, što je bilo opasno za nekog. Da li se tu radilo o odgovornosti vozača drugog vozila, a pouzdano se zna da je samo Andrija Marjanović bio tada na cesti, (sam je izjavio da nije sreo nijedno drugo vozilo) ili ima krivice i do nekog drugog, ko je recimo mogao voziti slupani automobil, umjesto Danijele, na pravosudnim organima  je da to ustanove…
U svemu tome veoma je bitna i uloga Danice Kovačević. Ona je dakle kao bliski srodnik jedne od unesrećenih i prva prisutna na mjestu nesreće, potpuno izostavljena iz svih izjava i toka događaja u zvaničnim dokumentima, da bi iste noći bila dio tima koji je izvršio uviđaj. O zakonitosti takvog postupka, ne treba ni trošiti riječi…
No, glavnu riječ u samom uviđaju imao je istražni sudija Ramljak Tomislav.
Neposredno poslije nesreće, u razgovorima sa njim, isticao je da se priča kako su djevojke bile pijane i ako se to potvrdi, Danijela je kriva. To je pričao samo Andrija Marjanović, a analiza krvi saputnice Ane Kovačević to demantuje. Istražni sudija je morao ispitati da li je Aranđelović Danijela bila pod uticajem alkohola i to što je obducent izdvojio uzorke za tu namjenu, ukazuje da je analiza i izvršena, te da je pošto nije bilo potvrde o tome dokument uklonjen.
Važno je istaći da je Andrija Marijanović, koji je pričao, širio  te lažne priče, izuzetno dobar prijatelj sa sudijom Ramljak Tomislavom, te bi bilo kakva istražna radnja oko zbivanja u kojima je učestvovao Marjanović Andrija, podrazumjevala izuzeće sudije Ramljaka…
Važno je i to da je sudija Ramljak pomenuo, kako bi bilo nemoguće pronaći golf miš boje, jer ih ima mnogo na kantonu. Na naše pitanje, otkud sad taj golf, odgovorio je: PA TO SU PRETPOSTAVKE!!!
Očito je dakle da se pomenuti sudija neoprezno izrekao. Ko mu je to mogao dostaviti podatak o nekom nepoznatom golfu takve boje. Logično je samo jedno:
SUDIJA RAMLJAK TOMISLAV JE ZNAO ZA UČEŠĆE ANDRIJE MARJANOVIĆA I NJEGOVOG GOLFA CRVENE BOJE U NESREĆI, TE JE POKUŠAO DA SKRENE PAŽNJU NA VOZILO DRUGE BOJE!
Kako niti jedna verzija, koja je prvobitno smišljena nije dala rezultate, a ponavljam ih:
1) NESREĆU JE PROUZROKOVALO NEPOZNATO VOZILO, PRELASKOM NA STRANU KOJOM SU SE DJEVOJKE KRETALE
2) ZA UDES JE ODGOVORNA DANIJELA ARANĐELOVIĆ, ZBOG VOŽNJE POD UTICAJEM ALKOHOLA
3) ODGOVORNOST JE NA NEPOZNATOM VOZILU NEODREĐENE BOJE
Kako nema dokaza da je alkohol uzrok nesreće, ostaju druge dvije opcije, koje obje podrazumjevaju istragu. Da bi se to izbjeglo, odbacuju se izjave jedinog očevica tragedije saputnice Ane Kovačević i toga uopšte nema u izvještaju MUP-a, tako da je i ne znajući za to tužilac donio odluku da se istraga ne sprovodi…
Na kraju rezimiram ovu moju ispovijest , konstatacijom, da postoje ozbiljne indicije da je vise lica počinilo niz krivičnih djela, od kojih je najteže  SMIŠLJENO UBISTVO  ARANĐELOVIĆ DANIJELE, ne samo neukazivanjem pomoći, nego sprečavanjem i drugih, da to učine, te više radnji usmjerenih ka PRIKRIVANJU TOG UBISTVA i uzroka nesreće. Na kraju je vjerovatno odgovorni, za tu tragediju, pokušao da ubije i mene…

SKRIVANI DEVET GODINA  DANIJELE ARANĐELOVIĆ  „ALKOHOL TEST = 0“
Ova moja ispovijest, za nanošenje tjelesnih povreda i pokušaj ubistva istovremeno donosi i nove dokaze  o smrti Arandjelović Danijele.

Nemili događaj, nasilni  upad u moju kuću i pokušaju da mene u snu u mom krevetu udavi Marjanović Andrija ja  sam uredno prijavila, dala lično izjavu i uz moju izjavu priložila ljekarsko uvjerenje Policijskoj stanici Zapad MUP-a TK-a,  29. 04. 2010. godine i do danas  policija nije ništa poduzela po mojoj prijavi, naprotiv na više mojih zahtjeva da mi se odgovori šta je sa mojom izjavom, dobijam odgovor kako nisam ni donijela ljekarsko uvjerenje i kako se  izvjesni doktor nije izjasnio o povredama, za nepovjerovat!!! Ovo  je najbolji pokazatelj da nekažnjeni zločin, samo podstiče nove zločine!
NEMOJMO DOZVOLITI DA SE ZLOČINI NASTAVE, PRAVDA JE DOSTIŽNA!!!


                                                                         Spasenija Aranđelović
                                                       Breze 216  Kiseljak Tuzla

061 735 167

 

 

 

4 komentara

  1. Kakvo je BH pravosudje, TUZIOCI posebno, uskoro nece ni biti potrebe za njima…BiH je ionako daleko zaostala drzava u svemu, pa se tako gradjani vise niti nece obracati i traziti pravdu na civilizovani nacin…krenuce sa uzimanjem pravde u svoje ruke, nalazost!
    Slazem se da je PRAVDA DOSTIZNA, na bilo koji nacin, jeste!

Komentariši