U SJENI LAZI


U SJENI  PODLE LAŽI ANDRIJE MARJANOVIĆA

ALKOHOL TEST = 0

 

U noći 25. – 26. 04. 2010. godine u moju porodičnu kuću ušao je nasilno moj komšija Marjanović Andrija zajedno sa svojom suprugom Jasminom.

Spavala sam, odjednom sam osjetila gušenje, gušila sam se, grcala, otvorila sam oči i ugledala mog komšiju Marjanović Andriju. Njegove ruke bile su čvrsto stisnute oko moga vrata, sva izbezumljena, nejasno mi spavam li ili sam budna, na ivici smrti.

Andrija me je držeći za vrat odizao od kreveta prema plafonu, zatim me je bacio preko stola na fotelju.

Divljao je Andrija, psovao, tražio od mene križ da mu pokažem, pominjao svetu krizmu.

Njegova supruga je sjedila na fotelji i vrišteći uzvikivalaDanijela se ne smije spominjati u našoj kući

Drhtala sam šćućurena na fotelji na koju me je Andrija bacio, sva uznemirena bez imalo snage, a ipak sam čula da njegova supruga spominje Danijelu, moju umrlu kćerku.

Nekako sam kroz plač uspjela Andriju upitati! Pa šta je ovo, šta ovo Andrija znači, znaš li nešto o tragediji, zašto je ona spominje? Andrija je odgovorio znam sve, a neću ništa da ti kažem.

Ja sam plaćući molila Andriju da mi kaže šta on to zna?, zašto mi ne ispriča ako nešto zna o tragediji, zašto je sad spominju, a  Andrija je sve više divljao, psovao mi majku, uvrtao mi je ruke da ih slomi, prijetio da će mene zaklati, da će mi zaklati cijelu porodicu, imenom je navodio moju djecu, zaklaću ti  kćerku Mirsadu, unučad Nerminu i Armina, zeta Nermina Kurbašić, poklaće sve Molušane, govorio da ima kod kuće kanister benzina i da će otići da donese da će nam zapaliti kuću i nas u njoj. Moj suprug ga je molio, vukao ga za vindjaknu pokušavajući da ga odvoji od mene, molio ga da nas napusti, da ide od nas, dosta nam je našeg bola zbog gubitka kćerke, a Andrija je  divljao, psovao, prijetio, tražio križ da vidi, pominjao svetu krizmu, tražeći od mene da mu objasnim šta je sveta krizma, drhtala sam na fotelji na ivici sloma, neznam da li je san ili java, zašto je Andrija došao u kasne sate da mene udavi?  Andriju cijenim i poštujem, Andrija je je vjenčani kum mojoj kćerki Mirsadi i zetu Nerminu Kurbašić, Zašto? Onako slomljena prebirala sam po svojim mislima nisam znala Andrijin razlog upada u našu kuću i napada na mene, da me u snu udavi, a njegova supruga spominje Danijelu, Andrija govori znam sve neću ništa da vam kažem, ponovo sam ga upitala! Pa šta ovo Andrija znači, što sada spominjete Danijelu, ako nešto znaš  zašto nam ne kažeš? Andrija je skakao, prevrnuo sto, pobacao telefone sa stola, ruke mi je uvrtao da ih slomi, prijetio da će nas sve pobiti, poklati, popaliti.

Agonija je trajala dugo, drhtala sam na fotelji, slomljena, na ivici smrti.

Uspio ga je nekako moj suprug namoliti da nas napusti, da odu iz naše kuće, već tada sam znala da je u pozadini napada i pokušaja da me ubije davljenjem nešto mnogo gore, onako pijan divljajući se izrekao… ZNAM SVE A NEČU NIŠTA DA VAM KAŽEM!!!

Drugog razloga i nije bilo, Andriju smo dočekivali u našu kuću kao dragog prijatelja, kao kuma, ne znajući da Andrija nešto krije, nešto zna, a neće da nam kaže.

Znali smo za Andrijine  izmišljene priče o pijanstvu naše kćeri odmah poslije tragedije.

Odmah po saznanju za tragediju i smrti naše kćerke Danijele, Andrija je pričao da je sa prijateljicama Danijelom i Anom sjedio u kafiću na Husinu i da su Danijela i Ana pile, te da je Danijela ispijala piće, govorila da želi poginut, da je uzvikivala hajde živjeli noćas ću poginut. Cijeli grad je prenosio Andrijine priče o pijanstvu, a i istažni sudija Ramljak Tomislav.

Pričao je Andrija i da se dogovorio da će se vidjeti sa Danijelom ispred naših kuća, nakon što Danijela odveze Anu kući na Ljubače, pričao je  da je zajedno sa Danijelom i Anom ustao i da su zajedno krenuli oko 23 sata sa Husina i da je vidio da je Aranđelović Danijela sjela na mjesto vozača, a Ana Kovačević na mjesto suvozača Danijelinog vozila, a on je sjeo u svoje vozilo golf i za njima krenuo, a one su se odvezle brzo tako da ih on nije mogao stići.

Na dužini puta od oko 1400 metara vozilo u koje je rekao da je Danijela sjela na mjesto vozača počinje da se okreće po kolovozu, a Andrija je prošao nije ništa vidio, a dogovorio se da će se vidjeti  sa Danijelom ispred naših kuća, a kaže da je Danijela pila i nazdravljala za svoju smrt.

Kada je vidio da nema Danijele koja se ispred njega odvezla, pokušao ju je nazvati, pa pošto se Danijela nije javljala na telefon Andrija je odlučio da je ide potražit.

Kako je rekao ponovo se sa istim svojim vozilom vratio na magistralnu cestu i otišao je do Anine kuće, te kada je vidio da nisu stigle Aninoj kući, odlučio je da se vrati na Husino, mjesto odakle su zajedno krenuli oko 23 sata.

Pri povratku ka Husino od Anine kuće ugledao je Andrija u blizini kuće broj 12 ? policiju sa rotacijom i saznao šta se desilo.

Dugo se Andrija zadržao čekajući Danijelu ispred naših kuća pošto su zajedno sa Husina krenuli oko 23 sata zajedno i to jedni iza drugih, Danijela  i Ana prve, a Andrija iza njih.

Policija sa rotacijom stigla je oko 00, sati 25. 11. 2002. godine, pošto se zna da  je nezgoda prijavljena istoj policiji u 23 sata i 50 minuta.

Rekao nam je Andrija da je kada je stao na mjestu nezgode,  kada je ugledao policiju sa rotacijom ugledao i hitnu pomoć i medicinari su u tom momentu stavljali povrijeđenu Danijelu u vozilo hitne pomoći i da je Danijela davala znakove života zadnjim trzajima.

Dugo se Andrija Marjanović zadržao čekajući prijateljicu Danijelu ispred naših kuća, kada se zna da je hitna pomoć obaviještena o nezgodi u 23 sata i 50 minuta, vozilo hitne pomoći stiglo je na mjesto nezgode u 00. 25. 11. 2002. godine.

NIJE LI STRAŠNO ŽIVJETI SA SPOZNAJOM DA JE UPROPAŠTEN JEDAN MLADI ŽIVOT, A TEK JE NASTAO?

Andrijinim upadom u našu porodičnu kuću i njegovim pokušajem da mene udavi otvorio se drugi list tajanstvene knjige.

DANIJELA NIKADA NIJE KONZUMIRALA ALKOHOL.

NJEN SAKRIVANI  NALAZ  O ALKO TESTU OBJELODANIO JE ISTINU.

RAZOTKRIO JE ANDRIJINE LAŽI…

Spasenija Aranđelović

Breze 216 Ljubače

Općina Tuzla

Tel. 061 735 167

1 komentar

Komentariši